سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آشنایی با روانشناسی

 

برای عموم مردم روانشناسی کلمه ای آشناست ، بسیاری از مردم اطلاعاتی دقیقی راجب به آن ندارند و مانند دیگر بیماری های ، شناسایی و درمان اختلالات و مشکلات روحی و روانی در بین مردم مرسوم نیست. عده ی دیگری نسبت به آن کنجکاو هستند و میخواهند بدانند آن چیست . روانشناسی در واقع یکی از شاخه های علوم انسانی است که با استفاده از روش های علمی و تئوری سعی بر این دارد که انسان را بشناسد و رفتار ها و برخورد آن با موقعیت های مختلف را مورد مطالعه قرار میدهد و سعی میکند تا به کمک کند تا بتواند ، برخورد مناسبی با شرایط داشته باشد . روانشناسی علمی بسیار گسترده است که که در حیطه های مختلف تلاش دارد تا به انسان کمک کند    . 

نکته ی مهمی که در اینجا قابل ذکر است این است که در این علم سو تفاهمات زیادی بین مردم وجود دارد ، که موجب شده است که در جامعه بهره ی کافی از این افراد برده نشود ، در این مطلب در مورد علم روانشناسی و تفاوت آن با تخصصات دیگر و حیطه های مختلف فعالیت این رشته صحبت میکنیم . برای آشنایی بیشتر با این حوزه بر روی روانشناس خوب در تهران کلید کنید . 

آشنایی با روانشناسی

رشته روانشناسی 

به طور کلی روانشناسی را میتوان اینگونه تعریف کرد که ، رشته ی روانشناسی یک شاخه ای از علم است که به رفتار و اختلالات روانی افراد میپردازد و به مطالعه ی هرچیزی که در ذهن افراد میگذرد میپردازد .روانشناسی نسبت به سایر علم ها با 150 سال عمر نسبت به دیگر شاخه ها ، علمی نوین محسوب میشود . هر چند میتوان ریشه های آن را میتوان سال های سال قبل از میلاد و یونان باستان دنبال کرد .  روانشناسی علمی است که مبانی نظری خود را تا مقداری از فلسفه فرا گرفته است و ریشه در فلسفه دارد . برخلاف اینکه روانشناسی تاریخچه نسباتا کوتاهی نسبت به سایر علم ها دارد ، موضوعات و زیر شاخه های بسیار متونعی را در بر میگیرد و در مورد حیطه ی کاری که افرادی که در آن وارد میشود میتوان گفت که از تحقیق و پژوهش در مورد آن تا درمان متفاوت میباشد . پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر به لینک روانشناس گیشا مراجعه فرمایید . 

حیطه های مختلف علم روانشناسی 

رفتار ها و برخورد های انسان به فرایند های روانی که در ذهن او رخ میدهد بستگی دارد . به همین دلیل کار اصلی روانشناسان بررسی عواملی همچون مطالعه ی رفتار های انسان و پیامد های پس از ان ، فرایند های روانی ای همچون احساسات ، هیجانات ، بررسی ساختار مغز و نقش آن در رفتار های انسان ، رسیدگی به سلامت روان افراد ، بهبودی عملکرد افراد و مدیریت بحران میباشد .

رویکرد های روانشناسی

برای بررسی و شناخت انسان دانشمندان این حوزه دارای نقطه نظرات مختلفی هستند . در واقع در این نقطه نظرات ، پایه های فلسفی مختلفی هستند که این علم را توجیح میکنند ، میباشد و موجب یک سری رویکرد متفادت در این شده است . در هر رویکرد نقطه نظر مشخصی برای برخورد با اختلالات روانی و یک شیوه ی خاص درمانی پیشنهاد میدهد . رویکرد های قالب روانشناسی شامل موارد زیر میباشد :

1- روانکاوی 

یکی از رویکرد های معروف روانشناسی که پایه گزار آن فروید است ، روانکاوی میباشد ، روانکاوان با کمک گرفتن از فرایند های خاصی در ابندا به گذشته ی افراد میپردازند و بر این باورند که بررسی عمیق گذشته ی افراد و بازبینی دقیق ناهوشیاری افراد میتواند مشکلات آنها را برطرف کند . 

2-رفتارگرایی

یکی از روش هایی که تمرکز برا رفتار و حرکات افراد دارد و یکی از اولین رویکردهای شناخته شده ی این علم به حساب می آید ، رفتار گرایی میباشد . در رفتار گرایی ، قوانین رفتاری خاص مورد بررسی و کشف قرار میگیرد و برای تغییر آن از روش های مختلفی استفاد میشود